Sastanak Upravnog odbora AIDA Hrvatske – veljača 2015

Sastanak Upravnog odbora je održan 12. veljače u Splitu.
Tijekom sastanka raspravljano je o nekoliko važnih tema u nastavku.

Izmjena AIDA International natjecateljskih pravila

Od početka ove godine uvedena su nova AIDA International pravila za natjecanja. Izmjenjena su neka pravila koja direktno utječu na rezultete u bazenskim i dubinskim disciplinama. Vedran i Mario su imali kratak sastanak s natjecateljima u Zagrebu gdje su ukratko objasnili glavne promjene pravila. Mario je izvjestio da je napisao i objavio dokument koji objašnjava izmjene pravila u bazenskim disciplinama. Vedran i Mario će nastaviti s edukacijom natjecatelja i pisanjem dokumenata koji objašnjavaju u detalje sve promjene i pojašnjavaju nejasnoće.

2015 AIDA Individualno Svjetsko Prvenstvo u Beogradu

Upravni odbor je izrazio želju da iskoristimo blizinu Beograda kako bi na Svjetsko prvenstvo poslali maksimalno veliku reprezentaciju. Maksimalno možemo prijaviti 4 natjecateljice i natjecatelja po disciplini. Želja je da što više natjecatelja dobije iskustvo s najvećeg natjecanja u ronjenju na dah.

Iz tog razloga doneseno je nekoliko odluka:

 • Natjecateljima koji su dobili wildcardove (pozivnice organizatora) će se platiti 70  EUR (iznos kotizacije) za svaku disciplinu za koju su dobili wildcard.
  Katarina Zubčić i Goran Čolak su u 2014. ostvarili svaki po dva rezultata koji su u najboljih 10 rezultata u toj godini i time ostvarili pravo na wildcardove. Upravni odbor im još jednom čestita i   na ovaj način im želi pomoći na daljnjim ostvarivanjima vrhunskih rezultata
 • Upravni odbor će osigurati za sve članove reprezentacije ‘bazen paket’ koji se sastoji ručnika i kupaćeg kostima/gaća u prepoznatljivim nacionalnim bojama.
  Želja nam je osnažiti zajedništvo u reprezentaciji i timski duh, te promovirati Hrvatsku.

Prvenstvo Hvatske u bazenskim disciplinama

Upravni odbor je podržao održavanje Prvenstva Hrvatske u STA, DYN I DNF u Splitu. Očekujući potvrdu termina na bazenu, planirani datum održavanja je 9/10.5. ili 16/17.5. Odmah po završetku natjecanja, odabrat će se reprezentacija RH za Svjetsko prvenstvo u Beogradu.

Sponzorstva i suradnje

Želja upravnog odbora je omogućiti članovima udruge povoljnije nabavljanje opreme i usluga koje su im potrebne za bavljenjem ronjenjem na dah. S tim ciljem su potpisani ugovori o suradnji s

 • Aviatica – www.aviatica.hr
  Svi članovi AIDA-e pri kupnji avionskih karata za bilo gdje u svijetu imaju karte po posebnim cijenama koje su dostupne samo agencijama. Aviatica se odriće profita na svim kartama.
 • Dragorlux – www.dragorlux.hr
  Svi članovi AIDA-e za kupnji brandova Suunto, Pathos, Aqualung, Tehnisub ostvaruju popust od 15% tokom cijele godine. (Popust nije moguće nadodati na već snižene proizvode)
 • Subcraft – www.subcraft-store.com
  Svi članovi AIDA-e za kupnju odijela po mjeri ili karbonskih peraja ostvaruju popust od 20% tokom cijele godine. (Popust nije moguće nadodati na već snižene proizvode)
 • Ustanovom za zdravstvenu skrb Opus medicus – www.opus-medicus.hr
  Svi članovi AIDA-e imaju posebnu cijenu od 310.00 kn za medicinski pregled koji uključuje; krvne pretrage, sporimetriju, EEG, ortoreter, pregled psihologa i specijalis te medicine rada i sporta. Na pregled je potrebno doći na tašte i donijeti potvrdu od svog doktora da ne boluju od kroničnih ili psihičkih bolesti.

Ukoliko trebate dodatne informacije o ovim ili nekim drugim temama, molim vas kontaktirajte Lidiju, Maria ili bill kojeg člana Upravnog odbora.